Защо?

„100% е ясно, че този ПУП е нужен само за узаконяване на подобни частни собствености, автомобилния достъп до тях и вероятно други престъпни намерения ( например последващо изменение на ПУП с какви ли не цел). Борисовата градина съществува повече от век без ПУП, изведнъж ( в рамките на няколко години) се появява частна собственост и изведнъж се налага да има ПУП “ за да се поддържа по-добре парка“.“

Борисовата градина е подложена на натиск от хора чрез така наречените „инвестиционни намерения“ и от навлизане на автомобили. Този блог не е за красотата и историята на парка, а за проблемите, противодействието и мерките (по-често липса на такива) на институциите. Този блог е създаден, за да накара институциите да се размърдат и да вземат ясни решения по опазване на парковете.

Блогът е създаден на 15.06.2016 г. и е в процес на добавяне на материали, корекции и прецизиране на текстове.

Идеята е да се запази информация по сигнали, да се следят действията на институциите, да се споделят предложения, да се докладват нарушения и всичко това да бъде винаги достъпно и на едно място.

Пишете коментари, нека създадем инструмент за натиск за опазване на Борисовата градина от навлизане на МПС, безумни идеи за „облогородяване“, нагли инвеститорски намерения, очевадна хорска простотия и безхаберие на община и контролни органи.

Изпусне ли се веднъж положението като например с навлизането на МПС или собствеността в парка, много е трудно връщането назад. Почва се философстване, обсъждания, празни приказки, но пробойната е направена. Затова действията на Столична община и контролните органи трябва да бъдат излагани на показ за да се спират навреме безумията.

Столична община, общинските съветници, кметът и т.н. нямат право да се хвалят и с един кубик излят бетон, докато не спрат по категоричен начин негативните явления в парковете!

ВАЖНО! До 30.06.2016 г. фирмата, сключила договор за изработване на проект на ПУП на Борисовата градина трябваше предаде предложението си в Столична община.