Ремонти

Обновена на 19.10.2016

Ремонтите за 2016 г. вероятно свършиха, има асфалтирани алей, има ремонт на Слончето, а автомобилният ад на 300 метра оттам  в посока стадион „Българска армия“ си остана и дума не се обелва за каквито е да е действия.

Обновена на 01.08.2016

На 29, 30 и 31.07.2016г. по думите на работници на място се извърши „неочакван“ ремонт на алеята от ул. „Незабравка“ до парк хотел „Москва“, по която масово навлизаха коли в парка към тенис кортовете и зала ‘София“  и на алея „Яворов“ от ул. „Незабравка“ до кортовете. Първата алея е изцяло асфалтирана, при втората са ремонтирани дупките.

Никъде не беше обявен този ремонт, на място нямаше информационна табела. Обикновено Столична община ни надува главите с хвалби за ремонти. Работниците са били изненадани в последния момент с този ремонт, представиха се като служители в „текущи ремонти“ на Столична община, не са частна фирма.

В интернет не се намира документ за ремонта и той не е част от широко рекламирания ремонт на алеите в долната част на парка . Основният въпрос: Ще бъдат ли поставени „ „умни бариери“ на входа на алеята от улица „Незабравка“ до парк хотел „Москва“.

„Умните бариери“ обещани преди повече от година в това предаване (от 01.06.2015) от г-жа Полина Асенова (от 13:00 минута нататък).

Една година по- късно същата служителка пак обещава бариери: http://novinar.bg/news/kameri-s-lazer-spirat-kolite-v-borisovata_NTQwNTs3NQ==.html

 

Публикувана на: 28.06.2016
Предстоящият ремонт на детската площадка Слончето и асфалтиране на алеи е за доста голяма сума и едва ли е най-належащото. Средствата биха могли да отидат за спиране на навлизането на МПС в парка – бариери, огради, контрол и ефектът за Борисовата градина ще е много по-голям.

Документация за Слончето:

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?isPublicProfile=false&tenderId=33336&tab=&page=1&searchParam=&sortParam=Id&sortDirection=False

Най-големите ми опасения са за това, което се случи при ремонта на тоалетната до Слончето – колите за ремонт навлизаха откъм входа на стадион „Българска армия“, като там беше сложен подвижен знак „влизането забранено“. Знакът никога не беше на мястото си (пред прохода направен след разместването на кашпите за цветя) и навлизаха, особено вечерно време, всякакви коли, включително такива, които опитваха да избегнат задръстванията при Телевизионната кула и Орлов мост.

2 thoughts on “Ремонти

 1. Нели Асенова

  Уважаеми дами и господа, нека да направим един протест.Някоя събота или неделя.Да препречим бсички входове от където може да се влезе.

  1. admin Post author

   Здравейте,
   благодаря за коментара Ви (първи в сайта) и го подкрепям. Според мен е нужна сериозна медийна кампания за да дойдат повече хора на такъв протест. Сайтът е нов, правя го с голямо желание, но не съм специалист и все още има съвсем малко посещения. Бил съм на доста протести, които вследстие на слаба медийна подготовка и потвърждения за присъствие във Фейсбук, без обаче да се дойде на място, бяха не особено успешни.

Comments are closed.