Питане СОС

Обновено на 15.05.2018

Питане на общински съветник относно проведената сеч между бул. „Драган Цанков“, ресторант „Веселото село“, алея „Яворов“ и бул. „Пейо Яворов“:


Обновено на 28.09.2017

Обновено на 05.07.2017

Отговор на питането на Марта Георгиева:

https://council.sofia.bg/documents/20182/524015/SOA17-%D0%93%D0%A094-2545-13-05.07.2017.pdf/6c0ffc87-fd8d-4eba-80a9-1476585e7f0a

На пръв поглед:
1. Тонът и изразните средства използвани в писмото са непрофесионални и показват формално и несериозно отношение към поставените въпроси и изключителна НАГЛОСТ!
2. Изразът „по отношение на реалната собственост” поставя въпроса останалата собственост каква е – „нереална”?
3. Има разминавания между „реалната собственост” в отговора на питането, собствеността посочена в заданието за ПУП и собствеността в isofmap.bg (общинско дружество). Питането, заданието и сайта са от един източник – Столична община, следователно информацията в отговора не може да се приеме за „реална”.
4. Отговорът за незаконното паркиране около националния стадион „Васил Левски” е изключително нагъл:
– В отговора се казва, че спортните съоръжение предполагат автомобилен достъп – „предполагат”(откъде-накъде?) и какъв точно достъп? Масов автомобилен достъп или само на обслужващи МПС, с пропуск, както се отговаря за друго спортно съоръжение (за кортовете и зала „София”).
– Изразът „предполагат” позволява нарушаването на един закон и две наредби, така ли?
– Всекидневно паркиращите там стотици автомобили посещават спортно съоръжение, така ли да го разбираме?
5. Изключително нагло е твърдението: „в отговора на дирекция „Зелена система” се изразява становище, че цитирания паркинг около стадион „Васил Левски” не се поддържа от дирекция „Зелена система”, всеки сам може да провери: ”тази територия не е част от Борисова градина” в отговора на https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/39851
6. За наглостта и абсурда в изказването „в режима на влизането до ПАРКИНГА на „Спортна София” и ПАРКИНГА на Колодрума”, т.е. там има законни паркинги ли? И как се достъпват при знак В2? Целият абзац е абсурден и противоречащ си! И всички знаем за каква автомобилна кочина става въпрос на тези места!
7. Нагло е изказването „При нерегламентирано навлизане на МПС в парка се уведомява Столичен инспекторат и КАТ Пътна полиция” – от кого се уведомяват, защо се допуска? Единствените, които подават сигнали са обикновените граждани.
8. Нагли и неверни са твърденията в абзаца за контрола на незаконното навлизане на автомобили при алеята започваща от парк хотел Москва и водеща към кортовете и зала „София”. Не може да се отрече, че бариерата е напредък, но нито е автоматична, нито разпознава номера и е пълно с коли около зала „София” – явно чичото на бариерата има инструкции да пуска коли до кортовете и заведенията в района и други критерии. Всичко в този абзац е нагъл copy-paste от отговори на сигнали на граждани. И всеки може да се разходи и да види колко и какви „МПС с пропуск” влизат там.
Всичко това е видно от пръв поглед. Най-плашещото е, че отговорът е изготвен от няколко човека, съгласуван от началниците им и подписан от кмета и тези хора предопределят облика на града и парка – с явни лъжи и манипулативни твърдения.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Питане на общинския съветник Марта Георгиева

  1. Не е отговорено след 4 заседания на СОС, а по правилник е до 2 заседания.
  2. Питането е изтрито, а в първото заседание (27.04.2017) има и други питания, на които не е отговорено, но не са изтрити….