Горещи точки – МПС

Обновено на 07.07.2017

Толкова по въпроса за бариерата:

http://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2017/07/07/3002959_ohraniaem_parking_borisova_gradina/


Публикувана на: 21.06.2016

Накратко казано тук ще бъдат описани всички точки, засегнати от МПС, в условията на нарушаване на Наредбата за опазване на зелените площи и Наредбата за организация на движението на СО:

  1. От бул. Евлоги Георгиев“ -преди национален стадион „Васил Левски“  с дълбоко навлизане около стадиона до стълбите.
  2. От бул. Евлоги Георгиев“ – след национален стадион „Васил Левски“  с навлизане до стълбите.
  3. От бул. „Драган Цанков“ – с обща дължина на отсечките над 1800метра – дълбоко навлизане до входа на стадион „Българска армия“(А), ресторант „Веселото село“(В), докрай между стадиона и Колодрума (С), до Маймунарника (D), покрай басейна „Мария Луиза“ (Е). Това е най-дългото навлизане, засягащо огромна територия от парка. Новата концепция за ПУП го ограничава съвсем малко.
  4. От бул. „Пейо Яворов“ – пред басейн “ Мария Луиза“ навлизане до Обсерваторията.
  5. От бул. „Пейо Яворов“  – пред Дендрариума.
  6. От Парк Хотел „Москва“ – дълбоко навлизане покрай зала „София“ и след това до далечния диагонал на кортове „Академик“. Тук концепцията за ПУП предлага друго дълбоко навлизане  и с нов вход от бул. Драган Цанков“.  С черен пунктир е отбелязана част от алейте, до който достъпът е спрян през есента на 2016 г. спадащи колчета – предстои да видим колко е дълготрайно това решение и как се управлява вдигането и свалянето на колчетата. С червен пунктир са отбелязани алеи до които се влиза безпрепиятствено с кола.
  7. От алеята пред Семинарията – опитите за по-дълбоко навлизане се ограничават от няколко по-дълбоки дупки.